Blog

Járművek higiéniai előírása / fertőtleníthető burkolatok


Kühlfahrzeug Hersteller

Fertőtleníthető burkolatok. Járművek higiéniai előírása

Az AUTOTHERM szakemberei által átalakított járművekben a fertőtleníthető burkolatok, valamint a belső burkolásra használt anyagok az ANTSZ igényeinek megfelelnek, moshatóak és fertőtleníthetőek.

Cégünk, ahogy sokszor a múltban is, kifejezetten nagy hangsúlyt fektet arra, hogy Ügyfeleink igényei gyorsan teljesítve legyenek, akár a legnehezebb pillanatokban is.

Fertőtleníthető burkolatok

Az elmúlt hetek eseményeire reagálva, úgy döntöttünk, hogy a teljes gyártási kapacitásunkat ezen megnövekedett igény teljesítésére fogjuk fordítani, hogy ezzel mi is hozzájáruljunk a vírus terjedésének mérsékléséhez.

Gyors segítségünket nyújtjuk most Önöknek:

– utólagos, teljes belső, fertőtleníthető burkolatok kivitelezése 3 munkanap alatt
– 3 év garancia a raktérburkolatra
– teljes körű műszaki tervdokumentáció, okmányirodai ügyintézés és műszaki vizsga

Tegyünk meg mindent közösen a Covid-19 terjedésének mérséklésére.

 

TANÁCSOK ÉLELMISZER-HÁZHOZSZÁLLÍTÁST (ONLINE ÉRTÉKESÍTÉST) VÉGZŐ VÁLLALKOZÁSOKNAK KORONAVÍRUS JÁRVÁNY IDEJÉN

Mosható és fertőtleníthető burkolatok fontossága nem csak a járvány ideje alatt!

Szeretnénk minden kiszállítással foglakozó vállalkozás figyelmét felhívni arra, hogy egy belső, mosható és fertőtleníthető burkolattal ellátott jármű fertőtlenítése jelentős anyagi megtakarítással végezhető el és ugyanakkor a fertőtlenítés eredménye is sokkal hatásosabb egy raktérburkolattal nem ellátott raktérhez képest.

Az élelmiszerek házhozszállítása során is számos élelmiszerbiztonsági szabályra kell figyelemmel lenni. A jelenlegi járványhelyzetben sok vállalkozás dönt e szolgáltatási forma elindítása mellett, így összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat és indokolt speciális teendőket.

•    Élelmiszer kiszállítást – beleértve a csomagküldö és az üzleten kívüli kereskedelmet – csak az előírt feltételeket biztosítani képes élelmiszer-vállalkozás végezhet.

•    Fontos fokozottan betartani valamennyi higiéniai előírást az élelmiszerek beszerzése, átvétele, raktározása, és különösen a megrendelt termékek összekészítése és kiszállítás során.

•    A készletek beszerzésekor figyelembe kell venni a tároló kapacitást, logisztikai lehetőségeket. Az élelmiszerek jellegének megfelelő hőmérsékletet a tárolás, szállítás során biztosítani kell.

•    Figyelemmel kell kísérni a készleten lévő élelmiszerek lejárati idejét, lejárt fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési idejű termék nem szállítható ki.

 

Szállítás:

•    Az élelmiszerek kiszállítása során azok jellegének megfelelő, illetve a gyártó által meghatározott hőmérsékletet kell biztosítani.

•    A szállítási útvonal és idő kockázati tényezőt jelenthet, így az útvonal tervezésekor törekedni kell arra, hogy a szállítás minél rövidebb ideig tartson és annak során a lehető legkevesebbszer nyissák ki a jármű rakterének ajtaját.

•    Az élelmiszerek átadása-átvétele során fokozott figyelmet kell fordítani a közvetlen érintkezés elkerülésére a szállító és a vásárló között. Amennyiben a szállító nem találkozik a fogyasztóval, az élelmiszert lehetőleg plusz zacskóban, kilincsre akasztva hagyja a megbeszélt helyszínen.

•    A fogyasztó kérésére a nem jelölt termékek esetén megfelelő tájékoztatást kell adni, az élelmiszer összetételére, jellegére, származására vonatkozóan.

•    A szállító jármű rakterének fertőtlenítőszeres tisztítását rendszeresen el kell végezni. A rakodást és a szállítást végző dolgozókat el kell látni megfelelő védőfelszereléssel (szájmaszk, kesztyű, védőöltözet).

•    A jármű rakterébe annyi áru tehető, amely még áttekinthetők. Összezsúfolás esetén a szállítási hőmérséklet már nem biztosítható, illetve a megfelelő rendelt áru kiválogatása indokolatlanul meghosszabbítja a raktér ajtajának nyitva tartását, és a szállítási időt.

•    A megnövekedett igényekre való tekintettel, az áruházak egyes termékek esetében limitálhatják az egy vásárlás alkalmával kiszállítható mennyiséget.

 

Szállítójármű:

•    Az élelmiszer kiszállítása kizárólag szemmel láthatóan tiszta rakterű járművel (beleértve a motorkerékpárt, személygépkocsit) történhet, hűtést igénylő élelmiszerek szállítása esetén a megfelelő hőmérséklet biztosítására alkalmas hűtőtáskában, ládában.

•    A fogyasztótól származó göngyölegeket a raktérbe helyezni tilos!

 

Szállítók (futárok):

•     Az ételek kiszállításában csak olyan személy vehet részt, aki egészséges, valamint a vele egy háztartásban élő sem mutat fertőzésre gyanús tüneteket.A futárok számára virucid hatásspektrummal rendelkező, min. 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítő szer biztosítása szükséges, melyet kötelesek rendszeresen használni.

 

Vásárlók:

•    Minden vásárlótól elvárható a felelősségteljes magatartás.

•    Az önkéntes izolációban élő vásárlók lehetőleg a rendelés leadásakor „megjegyzésben” jelezzék a szolgáltatónak az izoláció tényét, hogy a kiszállítás megfelelő időpontját, körülményeit és lehető legbiztonságosabb módját szükség esetén előre egyeztethessék a megrendelővel.

 

Pénzkezelés:

•    A közvetlen érintkezés, ezzel pedig a fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében, a megrendelőnek ajánlott előreutalással fizetnie.

•    A „készpénzkímélő” fizetés kizárólagossá tehető, de erről a vásárlást megelőzően tájékoztatni kell a vásárlókat.

 

Forrás: Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal

Fertőtleníthető burkolatok

 

AUTOTHERM HŰTŐAUTÓGYÁRTÁS, A KEZDETEKTŐL AZ ÜGYFÉL MELLETT.

HŰTŐS FURGON, VAGY DOBOZOS FELÉPÍTMÉNY – PONT AHOGY ÖN SZERETNÉ!

ÁRAJÁNLATKÉRÉS RÉSZLETESEN AKÁR ONLINE, VAGY TELEFONON

Share :
Related Posts

Leave Your Comment

Minden, amit egy hűtőautóról érdemes tudni
Töltsd le most INGYENES tanulmányunkat!

Bónusz fejezet: 3 ordító jel, amiről felismered a sufnituning kivitelezőket!