Blog

MEGSZABADULT A HAL AZ ÁFÁJÁTÓL!


3,5 T ZÁRT HASZONJÁRMŰVEK

HŰTŐS ÁTALAKÍTÁSOK AZ AUTOTHERMTŐL

a magyar gasztronómia és fuvarozás szolgálatában,
mindenkinek aki mélyfagyasztott és friss, előhűtött termékeket szállít.

A 2018-as áfacsökkentés hatására akár 15-20 százalékkal is bővülhet a halak értékesítésének forgalma az áruházláncok szerint, a fogyasztók pedig 17-22 százalékkal kedvezőbb áron juthatnak pontyhoz, harcsához vagy épp lazachoz, mint tavaly.

Az intézkedés előnnyel jár a gazdák és a feldolgozók számára is, hiszen magasabb értékesítési volumennel számolhatnak 2018-ra.

Magyarország éves átlagos halfogyasztása 2013-ban uniós módszertan szerint számolva 5,1 kg/fő volt. Ezzel az értékkel hazánk az Európai Unió tagállamai körében az utolsó helyen áll. Az uniós átlag ebben a tekintetben meghaladja a 23 kg/fő/év értéket. 2023-ra a hazai halfogyasztás átlagos növekedésének célértéke 1 kg/fő. Ennek érdekében az intézkedés a halászati és akvakultúra termékekre irányuló piaci értékesítés ösztönzését, új piacok felkutatását, a forgalomba hozatali feltételek javítását kívánja támogatni. Magyarország kiemelt célkitűzése a jó piaci potenciállal rendelkező új fajok felkutatása, forgalomba hozatala és a piacban elfoglalt helyének biztosítása.

Az áfa és a fogyasztói árak mérséklődésének hatására egyre több vásárló számára lesznek könnyebben elérhetők a kiváló minőségű halak, a megnövekedett kereslet pedig nagyban hozzájárulhat a hazai termelői szektor fejlődéséhez.

A Mahop egyik kis- és középvállalkozásoknak szóló felhívására novemberig pályázhatnak az akvakultúrával foglalkozó cégek, az 1,35 milliárd forintos forrás pedig a környezetvédelmi és erőforrás-felhasználási hatékonyságukat hivatott segíteni. Egy másik, 1,05 milliárdos támogatási keret a kiírás értelmében jövő év áprilisáig áll nyitva, itt a biológiai sokféleség és a vízi ökoszisztémák védelme, illetve helyreállítása a cél. Utóbbinál az érintett vízterületek halgazdálkodási jogának vagyonkezelői vagy haszonbérlői legalább 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek.

A két felhívásban összesen százharminc cég juthat uniós forráshoz. Ennek alapján az ágazat vállalkozásainak akár 45 százaléka is nyerhet, ha minden érintett cég csak az egyik lehetőségre pályázik.

Segítségként az alábbiakban összeválogattuk az aktuális akvakultúra terén elérhető pályázatokat:

 

MAHOP-2.2-2016 Az akvakultúrába történő termelési célú beruházások támogatása

MAHOP-2.1-2016 Az akvakultúra terén történő innováció ösztönzése

MAHOP-5.3.3-2016 A halászati és akvakultúra-termékek feldolgozására irányuló beruházások támogatása

MAHOP-2.3-2016 A fenntartható akvakultúrával foglalkozó új gazdálkodók ösztönzése

MAHOP-2.4-2016 Az akvakultúrába történő környezetvédelmi célú beruházások

MAHOP-5.3.1-2016 A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása

MAHOP-2.5-2017 A környezetvédelmi szolgáltatásokat biztosító akvakultúra fejlesztésének előmozdítása

 

Amennyiben az ágazathoz elengedhetetlen és megfelelő hűtőautó beszerzésekor gondjai merülnének fel, keressen minket. Képgalériánkban megtekintheti legszebb átalakításainkat.

Hűtős átalakítások, fagyasztós furgonok érdeklik?

Keresse kollégánkat ha raktérhűtési szaktanácsadás vagy egy hűtőautó ára miatt fáj a feje:

Busa Ádám, értékesítési vezető: 0620 223 1316

*************************************************************************************************************************************************

FRISS HÍREK ELSŐ KÉZBŐL!

ÉLELMISZERIPARI VÁLLALKOZÁSOD VAN?

CATERINGGEL, RENDEZVÉNYSZERVEZÉSSEL FOGLAKOZOL?

BÁRMILYEN A SZÁLLÍTÁS SORÁN HŰTÉST IGÉNYLŐ TERMÉKET FORGALMAZOL?

Kövesd mindennapjainkat a Facebookon, ne maradj le a legújabb átalakításokról, megrendelőink véleményeiről, a legjobb tippekről tőlünk Neked!

 

Üdvözlettel,

vastag-peter-round

Vastag Péter

Share :
Related Posts

Leave Your Comment

Minden, amit egy hűtőautóról érdemes tudni
Töltsd le most INGYENES tanulmányunkat!

Bónusz fejezet: 3 ordító jel, amiről felismered a sufnituning kivitelezőket!