Blog

C-vitamin és Autotherm munkatársak


Munkatársak az Autothermnél és a C  vitamin

Munkatársak egészségét szem előtt tartva, kollégáinkat a nyári hőség idején járó védővíz mintájára, a téli időszakra nagy dózisú C – vitamin tablettákkal “szereltük fel”. A rendszeres téli és késő őszi immungyengeség okozta megfázások elkerülésének érdekében az idén igyekszünk egy lépéssel a bacilusok ellőtt járni.

És ha már C – vitamin és a szegedi Autotherm a téma, nekünk elsőre Szent – Györgyi Albert neve jut az eszünkbe. De tudtátok-e, hogy a nevéhez még egy recept is fűződik? Természetesen szegedi paprikával 🙂

Hadd osszam meg veletek ezt is, a munkatársak szeretik:

PAPRIKÁS CSIRKE SZENT-GYÖRGYI ALBERT MÓDRA

Hozzávalók 5 személyre: 3 darab 60 dkg-os tisztított csirke, 2 db közepes nagyságú hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál piros nemes paprika

A galuskához: 2 db zsemle, 50 g vaj, tej, 3 tojás, gríz, liszt, só, bors

Elkészítése: 3 darab 60 dkg-os tisztított csirkét felnégyelünk, 2 db közepes nagyságú hagymát, 1 gerezd fokhagymával finomra megvágunk, vajban rózsapirosra hervasztunk. 1 evőkanál piros nemes paprikával fűszerezzük és 3 deci vízzel felengedjük.

Felforrás után a feldarabolt csirkét belehelyezzük, megsózzuk és fedő alatt háromnegyed részben puhára főzzük, fél liter jó minőségű tejfelbe 2 evőkanál sima lisztet simára elkeverünk és a csirkére öntve jól elkeverten felforraljuk.

10 darab vastag húsos zöldpaprikát parázson megsütünk és a héját lehúzva felszeletelünk, 6 darab kemény paradicsomot vékonyan meghámozunk. Kettévágva magjától megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. 6 szelet Szász-féle gyógy-sonkát zsírtalanítva vékonyan felmetélni, vajat forrósítani, a fenti anyagokat gyengén átsütjük, fűszerezni, vágott petrezselyemmel és sóval a paprikás csirkét megtálalva az itt leírt anyagokat tetejére helyezzük és a következő galuskát adjuk hozzá: 2 darab vizes zsemlyét meghámozva, tejszínbe áztatjuk, szitán áttörjük levével együtt. 10 deka vajat habosra keverünk, megsózzuk, gyengén borsozzuk, 5 darab nyers tojás sárgáját hozzákeverjük. 5 tojás fehérjét kemény habbá verjük és az utóbbi anyagba lassan belekeverjük. Ehhez 3 evőkanál grízes lisztet keverve, hideg helyre állítjuk. Angol kőtálba vajat forrósítunk, 3 kanál tejfelt teszünk bele és 10 deka húsos császár szalonnát vékonyra metélve, vajban kissé átfuttatva, a kőtálba sütünk. Forrósított vajba mártott kávéskanállal a galuska anyagát az elkészített kőtálba szaggatjuk. Ennek végeztével a kőtálat gőzre helyezve, sütőben kellően átsütjük és a paprikás csirkével feladjuk. Lehetőleg úgy intézve, hogy a galuska és a csirke egy időben készüljön el.

Őrölt pirospaprika mellett parázson sült, majd héjától megszabadítva felszeletelt vastag húsos zöldpaprika kell még hozzá.

Szerző:

vastag-peter-round

Vastag Péter

 

Share :
Related Posts

Leave Your Comment

Minden, amit egy hűtőautóról érdemes tudni
Töltsd le most INGYENES tanulmányunkat!

Bónusz fejezet: 3 ordító jel, amiről felismered a sufnituning kivitelezőket!